Patijn- We zijn er altijd voor u !

Onze zorgverleners

Onze zorgverleners

Al onze zorgverleners hebben een ruime ervaring en dragen veiligheid, zorg en toewijding hoog in het vaandel.
Onze formule voor inwonende zorg

- één zorgverleenster 100% voor u
- Oost Europese zorgverleenster, spreekt Eng, Duits of Frans
- Opleiding: certificaat bejaardenhelpster of verzorgende
- Woont 24/24 6 op 7 bij u in
- Vrije dag wordt in onderling overleg bepaald

Iemand die 24u op 24u bij u inwoont dient vooreerst inzake persoonlijkheid bij u te passen, daarom zoeken wij bij Patijn dan ook naar een goede match tussen u als zorgvrager en de zorgverlener. Op basis van onze bezoeken en het zorgdossier stellen wij verschillende kandidates aan u voor, tot wij de geschikte match gevonden hebben.

Al onze inwonende assistentes van het type individueel komen uit Oost Europa en blijven voor minimum drie maanden bij u inwonen. Onze assistentes vinden het leuk om gedurende een periode in hun leven in het buitenland te werken en ervaring op te doen.

Bij de selectie van het ervaringsniveau van onze inwonende assistentes nemen we het zorgdossier als basis richtlijn. Hierbij houden we rekening met de wensen inzake zorg en het eventueel ziektebeeld van de zorgvrager.

Bij de optie individueel spreken de zorgverleners één of meerdere van de volgende talen: Engels, Frans, of Duits. Dit is een basis taalniveau, voldoende om een normale conversatie te houden.

De assistente volgt hierbij nauwgezet het opgestelde zorgdossier en houdt hiervan ook een dagrapport bij. Wij evalueren de assistente op regelmatige tijdstippen, hierbij kijken we naar de dag rapportering en het naleven van het opgestelde zorgdossier.

De zorgmanager is uw directe aanspreekpunt, deze houdt tevens de vinger aan de pols bij de assistente. De zorgmanager is betrokken, maar houdt toch nog voldoende afstand om de discretie te bewaren. Samen met de zorgmanager evalueren wij de assistente regelmatig, dit om te zien of we iets moeten wijzigen aan het zorgplan of aan de houding van de assistente.

Opleiding:

De meeste inwonende zorgverleners van de “formule individueel” hebben een basis opleiding als bejaardenverzorgster.

Op basis van de pathologie van de zorgvrager zoeken wij ook zorgmedewerkers met een gespecialiseerde opleiding, zoals voor zorgvragers met Dementie, MS, Parkinson, Alzheimer etc.

Verlofregeling:
De inwonende zorgverlener werkt 6 op 7 dagen, en heeft dus één dag verlof in de week. Deze dag wordt in samenspraak vastgelegd en is van 9 u s’ morgens tot 21 u s’ avonds. Gedurende deze dag is de zorgverlener vrij. Op deze verlofdag kan u ofwel zelf instaan voor de zorg, of een familielid, of kunnen wij vervanging voorzien dmv één van onze flex zorgmedewerksters.
Onze zorgmedewerkers nemen verlof na 3, 4, 5 of 6 maanden, dit is afhankelijk van medewerker tot medewerker en van dossier tot dossier. Wij zorgen gedurende deze verlofperiode voor vervanging. Na het verlof komt uw zorgmedewerkster terug tot aan de volgende vakantie periode.

Op basis van onze gesprekken en het zorgdossier, bepalen wij samen met u uw wensen en noden. Op basis hiervan zoeken wij naar de passende inwonende zorg voor u.

Wanneer u kiest voor deze 24-uurs zorg van Patijn, dan is er gedurende de gehele dag en nacht een professionele zorgverlener bij u thuis aanwezig die u verzorgt, ondersteunt en begeleidt.

Het bieden van zorg, begeleiding en ondersteuning gaat niet alleen om professionele handelingen en voorzieningen, minstens zo belangrijk vinden wij dat de inwonende zorgverlener past bij u als persoon.  Deze werkwijze bevordert het creëren van een vertrouwde relatie, veiligheid en zekerheid. Het werken met een op maat geselecteerde verzorgende , resulteert in kwalitatief zeer hoogwaardige en persoonsgerichte inwonende thuiszorg.

 

Verlofregeling:
Onze zorgmedewerkers van het type team volgen de verlofregeling volgends de Nederlandse wetgeving. Omdat wij bij deze formule met teams werken garanderen wij een 7 op 7 continue service. Hierdoor kunnen we dus elke dag, zonder onderbreking, onze service aanbieden.